Big news: In 2022, the Mainport Innovation Fund team and its partners joined forces with SHIFT Invest. Click here for the press release.
We now invest in Sustainable Aviation, Mobility & Logistics from our fund SHIFT Invest III. Please apply here.

Sep 25 2012

MIF investeert in Ampyx Power


Den Haag - Ampyx Power, een toonaangevend bedrijf in de opkomende ‘Airborne Wind Energy’ industrie, heeft nieuwe investeerders aangetrokken.

Ampyx Power trekt investering aan van het Dutch Greentech Fund en Mainport Innovation Fund

Ampyx Power, een toonaangevend bedrijf in de opkomende ‘airborne wind energy’ sector krijgt een investering van het Dutch Greentech Fund en het Mainport Innovation Fund. 

Ampyx ontwikkelt een nieuwe wind energie technologie, waarmee de opwekking van duurzame energie goedkoper kan worden dan energiewinning uit kolen of gas, zonder subsidies. Bovendien is de ontwikkeling van de Powerplane veel minder kapitaalintensief dan vele andere innovaties op gebied van duurzame energie, doordat de kern van de innovatie ligt in de automatische besturing van de vliegtuigen. Voor de vliegtuigen, de kabel, de generator en lier wordt gebruik gemaakt van bestaande technologie. De partners achter het Mainport Innovation Fund en Dutch Greentech Fund kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het bedrijf.

Lees ook het persbericht en bekijk de video hieronder.


Share this article:

Contact us

Follow us on Linked-In

info@mainportinnovationfund.nl

Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen